torstai 10. toukokuuta 2012

Kevään lähtöjä ja saapumisia

Tämä kaunotar lähti maailmalle. Se sai hyvän kodin, jossa takuuvarmasti kerää katseita ;)




Kevättohinat ovat täysillä sekä kotona, verstaalla että mökillä.
Olen sitä mieltä, että ainakin puutarhakalusteiden pesu kannattaa, talven liat lähtevät.




Mökillä ruukut odottavat asukkejaan...




Verstaalta on lähtenyt mm. tämä ryhdikäs tuoliryhmä. Sarjaan kuuluu myös kaunis pöytä. Pöytä ja suurin osa tuoleistakin oli ensin puusepällä kunnostettavana.




Parhaillaan työn alla on aivan hurmaava jugend- kalusto. Katsokaa muotoja...





Tiedän jo, mikä kangas näihin tulee, mutta en kerro vielä teille.
Laitan kuvia sitten valmiista. Hyvä valinta taas asiakkaalta! Tämä(kin) kalusto hyppää oitis 2000-luvulle.

Mitenkähän alla olevien verhoilu onnistuisi? Tai siis kyllä onnistuu, mutta paljonko menee aikaa, miten lähtisi laskemaan kangasmenekkiä, pitäisikö verrata syvähefaukseen, kiinnitys runkoon jne?
Joka tapauksessa hurmaavat - kuplivan keväiset ;) Miltäköhän tuntuisi istua?




Ihanan kuplivaa kesän odotusta. Oikeastaan sehän on jo.
Me kuultiin alkuviikosta käen kukuntaa mökillä!



perjantai 4. toukokuuta 2012

Kesä tulee...

Kotona ja verstaalla valmistaudutaan kesään. Somistelin verstaan kuistia jo tulevaan, valoisaan kesään. Ehkä tähän voisi vielä lisätä jotain pehmeää - höyhenen kevyttä verhoa tms. Katsotaan, miten asia etenee. Yksi asia on varma: haluan joka ikkunaan valkoisen pelargonin! Ne onkin jo hankittu, mutta kuvaan tulivat jostakin syystä vain nämä kaksi. Viime kesänä, kun verstaan remontti valmistui, valkoisia pelargonioita ei saanut mistään. Ai niin, tuoli on myytävänä. Laita viestiä jos kiinnostuit, kyllä me hinnasta päästään sopimukseen :)




No, verstaalla eikä verstaan puutarhassakaan päästä vielä vähään aikaan Kreetan ihanaan, puhkeavaan kukkaloistoon. Käytiin pikalomalla nauttimassa puhkeavasta kesästä, hyvästä ruuasta ja juomasta.




Oliivipuut olivat siinä ja siinä puhkeamassa kukkaan...




Appelsiinipuut antoivat jo hyvää satoa. Täytyy myöntää, että patikkaretkellämme kyllä napattiin puusta muutama. Oli ihan pakko. Ja voi, miten hyviä olivat!




Lomalta palattiin parahiksi viettämään vappua mökille. Muutama päivä meni viime vuoden myrskyjen jälkiä korjatessa puutarhasta. Mökille ei ollut tapahtunut mitään, onneksi.
Vappuviikolla yksi päivä kului 10 TUNTIA painepesurilla/terassipesurilla surratessa! Mutta nyt on hyvä odotella kesää puhtailla terasseilla. Nyt tämä kaikki odottaa vain kesäkukkia ja ruukuja, lyhtyjä ja kynttilöitä, lämpimiä peittoja ja tyynyjä. Kaikkia kesäkalusteita,  grilliä, riippukeinua, divaania, vihreää luontoa ja ja ja....




Sitten kun ulkona kaikki on kunnossa, alkaa urakka sisällä. No, täytyy sanoa, että meillä on helppo mökki - ei kommervenkkejä. Enkä nipota siellä (enään - on niin paljon muuta tekemistä). Mutta takka täytyy maalata. Takan päällä on ollut kiviä tuolla ylhäällä, jostakin syystä sieltä on valunut jotakin ruskeaa pitkin takan seinustaa. Eikä lähde millään pois. Muutakuin maalilla. Taidan vetäistä koko nurkkauksen jollakin hiekan sävyllä....ja lisko saa lähteä seinältä. Ja tuo kauhea rottinkikoppi. Toisin sanoen sisustuskaruselli on valmis...




Halusin myös mökin kuistille yhden valkoisen tuikkukynttelikön, joita valmistamme verstaalla hyvällä menestyksellä. Kynttelikkö sopii myös tänne loistavasti. Nyt kuisti on hiukan alastoman oloinen kun puuttuu ne viltit, tyynyt jne...mutta näki jo nyt, että kynttelikkö toimii myös tällaisessa ympäristössä.




Mukavaa kesän odotusta kaikille!
Tehdään nyt tarpeelliset kun aurinko lupaa paljon, mutta tuulet  puhaltavat kylmästi.
Sitten, kun tuulet muuttuvat lämpimiksi ja aurinko kuumaksi, ei viitsi kuin nauttia ;)