tiistai 14. huhtikuuta 2009

Meidän varmat kesän merkit




Aurinko ja lämpö tekevät ihmeitä kylmän pohjoisen ihmiselle. Mieli lentelee suorastaan atmosfääreissä – elämä on erityisen ihanaa näin keväisin. Kun luonto herää niin ihminenkin jollakin tapaa "herää". Lauantaina tein (lue: uskottelin tekeväni) kirjallisia hommia ulkona. Kovin laiskasti se kävi kun piti tuon tuostakin kääntää kasvot auringolle. Välillä kiertelin taloa ja vain potkin kiviä. Tuolloin bongasin ensimmäisen leskenlehden meidän pihalla. Muita kukkia meillä ei olekkaan. Sieltä se vain sinnikkäästi aurinkoenergialla puski itseänsä ylöspäin kovasta maasta. Toinen huomio: jos lapset kaivavat syksyllä kelkat ja sukset esiin heti kun lunta on 10 mm, niin aikuiset kaivavat kevätauringon ensi säteiden tullessa grillit talviteloilta. Niin tehtiin mekin. Loppukesästä grilliruokaan on jo kyllästynyt, mutta se on sen ajan murhe.

Lauantaina otettiin moottoripyöräkin talviteloilta. Tarkastettiin valot, vilkut, öljyt ja bensat. Pestiin ja kiillotettiin. Sitten lähdettiin baanalle. Vau sitä tunnetta kun moottoritie on kuuma! Ajeltiin toki pieniäkin teitä, etsittiin lähistön rantatiet. Järvet vapautuvat kahleestaan tuota pikaa, rannat ovat jo mukavasti sulaneet.



Yksi meidän varma kesän merkki on se, kun kaivetaan golfbägit varaston perukoilta. On se vaan vuosi vuodelta yhtä jännittävää, mitä bägistä löytyy, siis muuta kuin golfiin kuuluvat. Syksyn viimeinen pelireissu kun on todennäköisesti tehty kylmässä sateessa ja viimassa, ja on kai ollut niin pimeääkin, että bägiä ei ole voinut ruveta tyhjentämään. Ja vielä jos lyöntimäärä on ollut yli oman tasoituksen, niin mielenkiinto on, sanoisinko hieman hiipunut. Itse olen tarkka ainakin makkaraleipien kanssa, mutta siipaltani on sellaisiakin keväällä löytynyt. Kuivunut suklaa on itselläni vakio. Onneksi kummatkin olemme tarkkoja mailojen suhteen, ne on putsattu ja kuivattu kuntoon, mikä itse asiassa tehdään automaattisesti joka kierroksen jälkeen – satoi tai paistoi.
Välineiden tarkistus/kunnostus on yksi kevään mukavampia rituaaleja. Itse tyhjennän koko bägin, käyn kaikki mailat ja pallot läpi. Jos joku maila on kumminkin likainen, pesen sen, samoin pallot. Tsekkaan, että tiit ovat oikean kokoisia ja niitä on tarpeeksi mukana, samoin palloja. Onko merkkausnasta ja griinihaarukka mukana. Missä kunnossa hanskat ovat? Ottaisiko jo uuden hanskan käyttöön, korkkaisi kauden sillä? Kengät pitää putsata ja lankata. Paljon hommaa….Joista osan olisi voinut tehdä syksyllä viimeisen kierroksen jälkeen. Jos olisin tehnyt kaiken syksyllä, tekisin kaiken kumminkin keväällä uudestaan. Se vain kuuluu tehdä ennen kautta, se on eräänlainen rituaali - fiilistelyä.
Sunnuntaina oli ensimmäinen pelivuoro. Oli kylmää ja tuulista mutta se ei fiilistä huonontanut. Tuntui tosi mukavalta hieman verrytellä, lyöntimäärä oli huikea, mutta tulipa harjoitusta
.

Toivottavasti kaikilla on ollut rentouttava pääsiäinen, älkää kantako huonoa omaatuntoa siitä, että paljon suunniteltua jäi tekemättä. Mielestäni Ransusta voisi ottaa mallia.....

Ei kommentteja: