torstai 9. huhtikuuta 2009

Ei suunnitellusti mutta kuitenkin HYVIN


Viime lauantaina sain sidontahommat tehtyä.
Otin rutkasti kuviakin. Yhdellä (väärällä) sormen painalluksella kaikki kuvat kuitenkin katosivat bittiavaruuteen. Kameran muistikortti tyhjeni sen siliän tien. Eli ei kuvia tästä työvaiheesta. Niin luulin.


Mutta kuinkas ollakaan...



Jouduin purkamaan joustinliinan "asennuksen".
Olin unohtanut korotuspalat kokonaan! Noh, helppohan on purkaa. Mutta voi perusteellista luonnettani: olin niitannut joustinkankaan TUPLASTI niin TIIVIISTI kiinni tuolin sarjoihin että VARMASTI pysyy!
Ja VARMUUDEN vuoksi 16 mm niiteillä!

Eli nyt siis sain kuin sainkin arkistoihini kuvia!
Hinta: 4 tuntia purin kertaalleen tekemääni (saa....nan niitit!) ja toiset neljä tuntia sovittelin ja viilailin koloja korotuspaloihin, jotta sidontalangat eivät hankaannu. Sitten tietysti liimat ja puristukset....






Purku/puusepänhommien jälkeen laitoin meriheinät koko "kakun" päälle. Homma oli pölyistä ja pölisevää, mutta rakastan heinien ihanaa tuoksua! Mieleeni muistuu mummolan naapurin navetan yliset, missä kakarana saatiin leikkiä.



Vihdoinkin tuolini alkaa jo muistuttamaan tuolia, eikö vain????
Jään hyvillä mielin pääsiäislomalle.
Pidetään huoli toisistamme!

2 kommenttia:

Hiipu kirjoitti...

Oi, miten arvostan tuota, että vanhaa korjataan! Varsinkin nuo vanhat tuolit on tosi hyvää tekoa - parempia ei saa mistään.

Sulla on hyvä, kun näyttää olevan tilaa ja taitoa tehdä itsekseenkin noita eri vaiheita. Onnea ja tsemppiä opiskeluun jatkossakin!

Itse olen aikoinaan tehnyt kaksi tuolia, toinen oli vähän tuoreempi k-tuoli, jossa oli vain sellaiset joustimet, ei oikeita jousia. Toinen olikin sitten ihan kunnon ympäriverhoiltu tuoli jousineen päivineen. Yksi k-tuolin tapainen kiikkutuoli mulla odottaa varastossa jatkamistaan. Jos oikein muistan, niin istuin osa on liinauskangasta vaille, mutta selkänojalle en ole tehnyt vielä mitään. Saapa nähdä minä vuonna siihen inspiroidun.
(Ja sitten on vielä kaksi hienon muotoista k-tuolia, jotka olen purkanut, mutta mitään en ole niille tehnyt. Onneksi sentään on hyvät valokuvat purkuvaiheista. Tämä sulkeissa siksi, ettei kehtaa ihan täysillä toisen blogiin kaikkia keskeneräisyyksiään luetella ;-D)

Mukavaa kesän odotusta sinne sinulle :)

TerhiS kirjoitti...

Kiitos kommenteistasi - niitä on aina mukava saada.
Inspiroi itsesi vain hommiin - palkinto on mahtava.
Kesän odotusta - toivottavasti saadaan paljon aurinkoenergiaa :)