sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Vappufiilistelyjä



Vappuaattona töistä kotiin tullessani meillä oli täysi vappurähinä päällä. Meidän Ransu oli hyökännyt naapurin Nallen kimppuun. Nallen! Nehän on bestiksiä! Tai ainakin oli. Nalle on niin lempeä kuin vain vanhemman puoleinen kultainen noutaja voi olla. Mikä ihme tähän meidän lapaseen meni? Lukeeko sen vappupullon pohjassa R (=rähinä)? Kyllä Ransun isäntää ja emäntää hävetti. Toivoteltiin kuitenkin hauskaa vappua jne.




Vappu vietettiin mökillä. Katseltiin ja kuunneltiin lintujen kevätpuuhia. Telkiltä ei voinut välttyä - ne on lahtemme äänekkäimmät kaverit. Samat jätkät tappelee reviireistä vuosittain. Ne ottavat kovin yhteen silkkiuikkujen kanssa. Vappurähinät niilläkin. Yksi on nimetty Arskaksi. Ei voida tietää, onko se se sama joka kesä, mutta telkkä kuitenkin. Peipponen bongattiin. Rantasipi piti sen päiväistä meteliä, että sitä ei voinut olla huomaamatta, se on hauska keikistelijä. Kenelle se viestitti tulostaan? Kaakkuritkin teki lahdellemme välilaskun. Ja joutsenet ovat tulleet. Viime vuonna niillä oli 6 poikasta, vain kaksi harjoitteli syksyllä lentoonlähtöä.





Kivityömaallamme kävi erikoinen vieras. Voi tätä pientä ketunpoikaa, se oli niin pieni, että sillä oli vaikeuksia kulkea kanervikossa (ja tuskin näkyy kuvassakaan). Mitä se teki yksin meillä ja mihin se oli menossa? Voipuneilla haukahduksilla se huuteli emoaan. Voi kun se löytäisi takaisin kotikoloonsa.
Vilskettä ja tapahtumia piisasi.



Vapunpäivänä meidän piti syödä vappubrunssi laiturilla, mutta oli niin kova tuuli, että katettiin suojaiselle seinustalle. Ruokalistalla oli valkosipulipestotoasteja, anjoviskiekkoja, graavilohta, naudan sisäfilepalasia ja kreikkalaista fetasalaattia. Kyytipojaksi oli kuohuviiniä, valko- sekä punaviiniä. Jälkiruuaksi oli Fazerin TV-mix –karkkeja! Kylläpä ruoka maistui hyvälle ulkona auringossa.





Syötyämme vatsat täyteen ja ruokalepoa suorittaessamme, katselimme, että kyllä olisi haravoimista, kukkien istuttamista ja vaikka mitä muuta. Ei jaksettu ryhtyä.




Kevätaurinko on aika armollinen. Tätäkään keittiötä ei ole siivottu kunnolla sitten viime kesän. Kanervakimppu on ainakin kaksi vuotta vanha. Mutta kuka näkee pölyt kun ilta-aurinko pistää sormensa peliin ja katsoo tarpeeksi kaukaa?




Terassikalusteita vähän korjailtiin ennen öljyämistä. Kaiken kaikkiaan mökkiviikonlopun tekemisen saldo jäi hyvin vähäiseksi, mutta viikonlopun anti olikin toisaalla.
Mutta jotta totuus ei unohtuisi, ensi viikolla jatketaan tämän työmaan kanssa.
Pryylaus muuten tarkoittaa sitä, että pryylillä (neulalla) heinää saadaan vedettyä perustuskankaan läpi oikeaan kohtaan tuolia. Eli pryylillä muotoillaan istuin oikean muotoiseksi. Siksi pryylataan ja pryylataan....


1 kommentti:

Salomea kirjoitti...

Mahdottoman kaunista. Olet oikea tuolitaituri itse olen vaihtanut vain pintakankaan ja tavalliselle tuolille.