lauantai 14. maaliskuuta 2009

Terveisiä lomalta!


Mökillä kaikki oli kunnossa. Kukkaruukutkin ovat talvehtineet hyvin, odottelevat jo ensi kesän uusia suunnitelmia toteutettavaksi.











Me oltiin Koivurannassa viikko. Taas tuli ulkohuussi, veden kannot, käsitiskit, saunan ja mökin lämmittämiset tutuiksi. Oli mukavaa elää kuin pellossa, ei pedattu sänkyä eikä kammattu tukkaa. Käveltiin niemiin ja saariin, saunottiin, tehtiin hyvää ruokaa, nautittiin laiskasti. Jos tuli kylmä, vedettiin palttoota niskaan ja juotiin kuumaa, terästettyä juomaa. Muisteltiin menneitä ja suunniteltiin tulevia. Aamulla noustiin veeeerkkaisesti.





Meillä oli kännykät kiinni (useampana päivänä), ei kuunneltu radiota, telkkari ei ole toiminut sitten elokuun kun dikgiboksit tuli vuonna jotakin. Varikset raakkui päivisin, aurinkoakin nähtiin, talitintit kävivät tarkastamassa kevään asuntomarkkinat. Sinisenä hetkenä kuunneltiin varpuspöllön soidinviheltelyjä. Sytyteltiin tulia lyhtyihin jotka vietiin jäälle. Istuttiin iltanuotiolla, keiteltiin nokipannukahveja ja loimutettiin lohta. Tuoksuteltiin ja kuunneltiin. Yhtenä iltana kuu esittäytyi meille koko komeudessaan. Jonakin päivänä havahduttiin kesän ärsyttävimpään ääneen, joka nyt kuulosti tosi hyvältä - kalalokkien "rääkymiseen", kevään ääniä sekin.
Meillä oli mukavaa.

Viikon hiljaiselon jälkeen oli kiva tulla levänneenä ja rauhoittuneena posliini-wc:n ja suihkun luo. Miten helppoa saunan lämmitys onkaan; käännä termostaattia hieman oikealle, säädä suihkun voimakkuutta napin painalluksella. Yöllä ei kumppanin tarvitse herätä mukaan huussireissulle. Ja laulavat ne linnut kevätsonaatteja täälläkin, lomaakin on vielä jäljellä 4 päivää...Arvatkaapa onko mitään niistä töistä tehty, mitä lomalla piti tehdä? Ei.









2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia ja hienoja töitä!!

Terhi kirjoitti...

Kiitos paljon.
-Terhi